ACEST ARTICOL A FOST PUBLICAT ÎN SECȚIUNEA ARTICOLE
România a urcat 4 locuri în ierarhia mondială
24-11-2017
După meciurile disputate cu Turcia, 2:0 și cu Olanda 0:3, România a urcat 4 locuri în ierarhia mondială publicată de FIFA, față de luna trecută. Locul ocupat de tricolori este 41, în timp ce turcii au coborât 9 locuri pe poziția 42, iar olandezii și-au păstrat locul din octombrie.
Nationala
Dar veștile bune pentru suporteri nu se termină aici. Suntem Mândri să spunem că România este cap de serie în Liga Națiunilor. Celelalte țări din seria C sunt: Ungaria, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia și Lituania.
 
Următoarele jocuri oficiale ale naționalei României vor fi jucate în debutul noii competiții Liga Națiunilor UEFA, în septembrie 2018, iar tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 24 ianuarie 2018.

La această tragere la sorți se vor stabili patru grupe cu patru echipe și o grupă cu trei echipe.


Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a următoarei ediții a competiției, ultimele clasate retrogând în seria inferioară.

Data de 2 decembrie 2018 va marca tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Urnele valorice, șase la număr, vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din Liga Națiunilor.

Img 0907
Aceste preliminarii se vor desfășura în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).