ACEST ARTICOL A FOST PUBLICAT ÎN SECȚIUNEA ARTICOLE
România se va lupta cu Serbia, Muntenegru și Lituania în Liga Națiunilor
24-01-2018

Naționala României și-a aflat adversarii din Liga Națiunilor, competiție care va înlocui amicalele, dar care poate oferi și posibilitatea obținerii biletelor pentru EURO 2020.


Sorții ne-au trimis în grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Serbia era naționala cu cea mai bună cotă din urna 2, adversar pe care ne-am fi dorit să-l evităm. De asemenea, naționala pregătită de Mladen Krstajic e singura echipă aflată în Seria C a Ligii Națiunilor calificată la Campionatul Mondial din Rusia.

Foto principala

Serbia are în componență fotbaliști care joacă la cel mai înalt nivel, precum Maksimovic (Napoli), Kolarov (AS Roma), Matic (Manchester United), Milinkovic-Savic (Lazio) sau Tadic (Southampton).

 

Pe Muntenegru am întâlnit-o și în preliminariile CM 2018. A fost 1-1 la Cluj, într-un meci în care Nicolae Stanciu a ratat un penalty în prelungiri, și 0-1 la Podgorica. Selecționata pregătită de Tumbakovic a alternat evoluțiile bune, reușind să câștige cu 1-0 în Danemarca, cu cele dezamăgitoare, fiind învinsă în Armenia, 2-3.

 

Lituania e naționala cel mai slab cotată pe care o puteam întâlni din urna 3 a tragerii la sorți. A încheiat pe locul 5 preliminiariile CM 2018, cu o victorie şi trei remize. S-a aflat în spatele Angliei, Slovaciei, Scoţiei şi Sloveniei şi doar deasupra Maltei. De altfel, maltezii au obţinut o remiză în faţa Lituaniei, 1-1.


"Suntem într-o grupă grea, o grupă echilibrată, dar putem să ne luptăm de la egal la egal cu toți adversarii. Sunt optimist, obiectivul meu rămâne în continuare câștigarea grupei, pentru a avea o șansă în plus la calificarea la Campionatul European din 2020. Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi, să ne susțină în această nouă competiție. Pentru ei vom lupta, pentru ei vom încerca să câștigăm grupa."

Cosmin Contra, selecționer România

 


Prezentarea celor 3 adversari:

 

SERBIA

·       România vs Serbia: 2 meciuri - 2 înfrângeri

·       Golaveraj: 2-8

·       Selecționer: Mladen Krstajic

·       Clasament FIFA: locul 37

·       Echipa ideală: Rajkovic - Tomovic, Maksimovic, Nastasic, Kolarov - Matic, Milinkovic-Savic - Markovic, Ljajic, Tadic - Mitrovic

Milinkovic savic serbia

Top 3 cel mai bine cotați jucători:

1.      Sergej Milinkovic-Savic (Lazio)- 49,5 milioane de euro

2.      Nemanja Matic (Manchester United)- 36 milioane euro

3.      Dusan Tadic (Southampton)- 13,5 milioane euro

 

 

MUNTENEGRU

·        România vs Muntenegru: 3 meciuri – o victorie – un egal – o înfrângere

·        Golaveraj: 5-2

·        Selecționer: Ljubisa Tumbakovic

·        Clasament FIFA: locul 46

·        Echipa ideală: Poleksic – Marusic, Simic, Savic, Volkov – Vukcevic, Bakic – Jankovic, Ivanic, Haksabanovic – Jovetic

 

Top 3 cel mai bine cotați jucători:

1.      Stefan Savic (Atletico Madrid)- 30 de milioane euro

2.      Stefan Jovetic (AS Monaco)- 10 milioane euro

3.      Adam Marusic (Lazio)- 8 milioane euro

Jovetic muntenegru

LITUANIA

·        România vs Lituania: 11 meciuri – 10 victorii – o înfrângere

·        Golaveraj: 19-6

·        Selecționer: Edgaras Jankauskas

·        Clasament FIFA: locul 147

·        Echipa ideală: Karcemarskas – Vaitkunas, Freidgeimas, Klimavicius, Andriuskev – Kuklys, Zulpa – Papsys, Urbsys, Novikovas – Cernych

Cernich lituania

Calendarul grupei:

 

Etapa 1: 6-8 septembrie 2018

Etapa 2: 9-11 septembrie 2018

Etapa 3: 11-13 octombrie 2018

Etapa 4: 14-16 octombrie 2018

Etapa 5: 15-17 noiembrie 2018

Etapa 6: 18-20 noiembrie 2018

 

Reguli de desfășurare Liga Națiunilor:

 

• Partidele se dispută tur-retur 

• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.